ο άγγελος της πριγκίπισσας 2

 

Αφού είδε τον άγγελο,  για πρώτη φορά η πριγκίπισσα ………πήγε στην εκκλησία …….σ έναν ιερέα που συμπαθούσε……….για να του πει το θαύμα που έγινε……με το θαύμα αυτό είπε η πριγκίπισσα στον ιερέα, άρχισε να πιστεύει στον χριστό. Εκείνος της είπε ότι την αγαπούσε ο χριστός………….η πριγκίπισσα του είπε ότι φοβόταν μην εμφανιστεί  ξανά μπροστά της και να μην εμφανιστεί και κανένας διάβολος κι ότι τρόμαξε πολύ μόλις είδε τον άγγελο αυτόν. Ο ιερέας, απάντησε……….όποιος πιστεύει στον χριστό , δεν πρέπει να φοβάται τίποτα.

Η πριγκίπισσα γύρισε στο παλάτι………….όντας  τσιμπημένη με τον άγγελό της που είδε………πήγε στα καναρινάκια τα εξωτικά που είχε σε κλουβάκια να μιλάνε μαζί της και τα εκμυστηρεύτηκε το μυστικό της. Τραγουδώντας ότι θα στείλει ένα γράμμα στο θεό να ξαναεμφανιστεί ο άγγελος μπροστά της……αυτά κελαηδούσαν χαρούμενα και μαγευτικά!

Έπειτα πήγε κι έκατσε στο δωμάτιό της κι άρχισε να γράφει βιβλίο για τον άγγελό της στον υπολογιστή………κι ένα γράμμα για τον χριστό.

Ξάφνου…..η πόρτα του παλατιού χτύπησε κι άνοιξε η μαμά της πριγκίπισσας……….δεν πρόλαβε να κοιτάξει την πόρτα του διπλανού δωματίου κι ένας άντρας πολύ ψηλός ίδιος με τον άγγελό της εμφανίστηκε στην πόρτα.

-Γεια σου, της είπε, της μίλησε αμέσως λες και ήρθε μόνο γι αυτήν, που ήρθε.

Η πριγκίπισσα τρόμαξε τόσο πολύ στην όψη του που δεν του μίλησε……….

Ο άγγελός της……..φάνηκε να καταλαβαίνει ότι τρόμαξε……….

Ο πατέρας σου με φώναξε να δουλέψω στο σπίτι , συνέχισε……….

Η πριγκίπισσα σταμάτησε να τον κοιτάει και δεν είπε ούτε μια λέξη…….αλλά σταμάτησε και να γράφει στον υπολογιστή……….έχοντας ταραχθεί από την επανεμφάνιση του αγγέλου της, με τη μορφή ανθρώπου αυτήν την φορά.

 

-τελικά, ήταν άγγελος, ή άνθρωπος; Σκέφτηκε η πριγκίπισσα

 

Η μαμά της πριγκίπισσας……. Της είπε να κεράσει γλυκά τον καλεσμένο μας………….ο άγγελός της άνθρωπος είπε ότι του άρεσαν πάρα πολύ τα γλυκάκια…….της χαμογέλασε και ζητούσε κι άλλα………..η πριγκίπισσα του έδινε κι εκείνος της χαμογελούσε πιο πολύ αλλά δεν της μιλούσε άλλο γιατί μάλλον την φοβόταν κι εκεινος.

 

Την επόμενη μέρα δεν ήρθε μόνος του ήρθαν κι άλλοι δυο μαζί του. Ο ένας είπε ότι ήταν ο πατέρας του και ο άλλος ο αδερφός του. Η πριγκίπισσα , πήγε να τους κεράσει τυροπιτάκια αυτήν την φορά…….πήγε να πλησιάσει τον άγγελο/άνθρωπό της και να του δώσει το κέρασμα, όταν ο πατέρας του της είπε…….

-μην τον πλησιάζεις άλλο!

-ήταν καλός ή κακός ο μπαμπάς του, σκέφτηκε η πριγκίπισσα, ο άγγελός της ήταν άγγελος ή άνθρωπος….σκεφτηκε επίσης…….

 

Πέρασαν οι μέρες κι έφυγαν……….

Η πριγκίπισσα ήταν τόσο ερωτευμένη μαζί με τον άγγελό της που στεναχωρέθηκε που έφυγαν……..

 

Τότε είχε κορονοιό………….Η πριγκίπισσα μετά απ όλα αυτά, πίστευε στο χριστό και προσευχόταν τους αγγέλους να κάνουν καλά τους αντιεμβολιαστές συγγενείς της που είχαν κολλήσει………..και οι συγγενείς της σώθηκαν! Αλλά δεν ήξερε ότι σώθηκαν χάρη στις προσευχές της………

 

Ένα πρωΪνό τη μέρα που γιόρταζε ο ταξιάρχης της Λέσβου , ο αρχάγγελος εμφανίστηκε μπροστά της …………η πριγκίπισσα κατατρόμαξε!..... η πριγκίπισσα σκέφτηκε αμέσως ότι οι προσευχές της στους αγγέλους , έπιασαν τόπο…..αλλά τρόμαξε τόσο πολύ που φώναζε τα ξημερώματα της μέρας εκείνης……….όχι άλλοι άγγελοι….όχι άλλοι άγγελοι….φοβάμαι πολύ!......η μαμά της και ο μπαμπάς της ξύπνησαν………

Την επόμενη μέρα πήγαν και προσκύνησαν την εικόνα του ταξιάρχη, όλοι μαζί!

 

Μετά από λίγες μέρες………..η πριγκίπισσα πήγε να εξομολογηθεί τα θαύματα στον ιερέα, που τη βάφτισε………τον αγαπούσε πάρα πολύ γιατί εκείνος τη μεγάλωσε ……ήταν πολύ όμορφος και πολύ καλός και είχε ακόμη πολύ όμορφη και γλυκιά φωνή………….

 

Αφού του είπε η πριγκίπισσα όλα αυτά, ο ιερέας της είπε ότι ο άγγελος δεν ήταν πραγματικός άγγελος αλλά ο διάβολος…………….

 

Η πριγκίπισσα τρόμαξε τόσο πολύ που έκοψε κάθε επαφή με τον άγγελο/διάβολο/’΄ανθρωπο που μιλούσε μαζί του στο τηλέφωνο αφού της το είχε δώσει ο μπαμπάς του πριν από πολύ καιρο….πριν ένα χρόνο………..η πριγκίπισσα το βρήκε και τον έπαιρνε τηλέφωνο…………..

 

Η πριγκίπισσα έκοψε τα τηλεφωνήματα…………….αμέσως…..φαίνεται ότι ο διάβολος την παρακολουθούσε και ήταν ερωτευμένος μαζί της. Θυμήθηκε η πριγκίπισσα μια φορά που είχε προσευχηθεί στον χριστό να λυπηθεί τον διάβολο και να τον ξανακάνει άγγελο…………Αυτό θα ήταν……..από τότε ο διάβολος την αγάπησε………..

 

Ήταν τελικά διάβολος ή άγγελος…………η πριγκίπισσα ήταν τόσο μπερδεμένη που δεν ήξερε τι να πιστέψει………τελικά πίστεψε τον ιερέα της και αποτραβήχτηκε από τον άγγελό της……………..που την παρακολουθούσε

 

-Άραγε τον είχε συγχωρέσει ο χριστός; Σκεφτόταν συνέχεια

 

Τα βράδυα δεν μπορούσε να κοιμηθεί φοβόταν μη δει άγγελο

 

Ένα βράδυ κοιτούσε συνέχεια μια εικόνα του χριστού……………μέχρι που στην εικόνα τα μάτια του χριστού μετακινήθηκαν και κοιτούσαν μέσα στα δικά της…….η πριγκίπισσα δεν τρόμαξε αυτή την φορά……..

 

Κι άλλο θαύμα; Σκέφτηκε;-είχε συνηθίσει πια……και αποκοιμήθηκε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο καλύτερος σε όλα τα παιχνίδια

Το μαγεμένο καναρίνι

THE ENCHAUNTED RED BIRDY